Long wanted weekend

Jordbærkage

Vi har i denne weekend lavet jordbærkage, og det blev en succes. Vi er på vores Instagram blevet spurgt om opskriften, så den får I her:

Jordbærkage

Opskriften er til 10 personer.

Kagebund:
3 Æg
200 g. Oliemagerine
100 g. Letknuste makroner
125 g. Mel
3 tsk. Mandelessens

Æg og sukker piskes. Resten vendes i, og dejen kommes i en bagepapirklædt bradepande – ca. 30×22 cm. bages ved 175 gr. i ca 20 min. til overfladen er let lysebrun. Kagebunden kan fryses.

100 g. mørk chokolade 70% smeltes over vandbad og smøres på kagen, når den er kold.

Kagecreme:
1 2/3 spsk. Maizena
100 g. Sukker
2/3 spsk. Vaniljesukker
2 Æg
3.3 dl. Piskefløde

De tørre ingredienser kommes i en tykbundet gryde og der røres, for at undgå klumper i Maizenaen. Resten kommes i og cremen koges op, mens der røres. Når den koger, hældes cremen i en skål og sættes til afkøling.

Kagecremen smøres på kagebunden, når chokoladen er stivnet og kagecremen er kold.

800 g. friske jordbær renses og skæres i halve og fordeles ovenpå cremen.

150 g. ribsgelé smeltes i mikroovn eller i en gryde, og dryppes over jordbærrene med en ske.

GOD APPETIT

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Long wanted weekend